Spc Lochem en Witkampers morsen punten

0
Sportclub Lochem en Turkse Kracht (Deventer) maken zich op voor de wedstrijd die in 0-0 zou eindigen (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Het bijna voltooide seizoen in de klasse 3B dreigt voor de twee clubs uit de gemeente Lochem in een teleurstelling te eindigen. Sportclub Lochem zag de aspiraties voor deelname aan de nacompetitie om promotie zondag (7/5) defnitief stranden door een gelijkspel tegen Turkse Kracht. Witkampers verloor van Wijhe ’92 en heeft volgende nog maar één kans om de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Sportclub Lochem
Sportclub Lochem speelde tegen Turkse Kracht met 0-0 gelijk. De club uit Deventer staat een na laatst en was dus op papier een ‘geheide’ driepunter. Het mocht niet zo zijn. Dezelfde club uit Deventer snoepte vorige week ook Witkampers op het nippertje al 2 punten af. Lochem staat nu achtste. Een paar weken geleden stonden de geelblauwen nog op de vierde plaats die recht geeft op nacompetitie. Volgende week kunnen de Lochemers nog wel stijgen op de ranglijst door winst op Warnsveldse Boys.

Witkampers
In Wijhe lukte het Witkampers niet om de zo noodzakelijke punten te pakken. De Larenaren kwamen twee keer op voorsprong maar gingen uiteindelijk met 3-2 onderuit. Eerbeekse Boys dat één puntje voorsprong heeft bewees Witkampers een dienst door ook te verliezen.  Volgende week, tijdens de laatste speelronde, volgt voor beide genoemde clubs het uur van de waarheid. Ze spelen dan op het Leussinkpark in Laren tegen elkaar. Daarbij ga het dus rechtstreeks om de veilige tiende plek. De verliezer is gedoemd de nacompetitie te spelen.

Bizar
Voor de beide Lochemse ploegen in 3B verloopt het seizoen nogal bizar. Witkampers begon sterk aan de eerste seizoenshelft en stond langere tijd vierde en zelfs even derde. Lochem Stond na een paar speelronde even helemaal onderaan maar klom geleidelijk naar de vierde plaats. Vooral na de winterstop waren de Lochemers sterk. Maar de laatste weken ging het met de nacompetitie en een periodetitel in zicht toch mis.