Video over natuur in Lochem scoort op Facebook [video]

0
Still uit de video 'De natuur van Lochem' van Yvar Boomsma.

LOCHEM – De korte video ‘De natuur van Lochem’ trekt momenteel veel bekijks op Facebook. Het is een project van de Lochemse student Yvar Boomsma van de opleiding Kunst en Techniek van Saxion in Enschede.

Schoolopdracht
De video was een schoolopdracht. ,,Ik mocht voor deze opdracht zelf bepalen wat ik wilde leren en maken, waarbij ik op het idee kwam om een video te maken over de natuur van Lochem. Ik kwam op dit idee omdat ik zag dat alles in de natuur tot bloei kwam en het mij leuk leek om dit te combineren met een opdracht voor school”, aldus Yvar Boomsma.

Snel
De video van iets meer dan 2 minuten is snel gemonteerd en combineert gewone beelden met time-lapse opnamen. Voor Lochemers zijn er veel momenten van herkenning. Zo komen de Exelsebrug, Kasteel Ampsen, de vistrap in de Berkel en het Staringkoepeltje voorbij. Naast dieren in het wild spelen de reeën uit het hertenkamp en de Schotse hooglandkoeien in de wei tegenover intratuin een rol in de film.

Op het moment van publicatie (6/5) van dit artikel was de video op Facebook al 1560 keer bekeken.