Sebastiaan van ‘t Erve bestuurder bij Genootschap Burgemeesters

1
Sebastiaan Van 't Erve spreekt zijn college burgemeesters toe na zijn benoeming als bestuurslid (bron: lochem.nl)

LOCHEM – Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve is benoemd tot bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Burgemeester (NGM). Tijdens de jaarvergadering van het genootschap werd de benoeming formeel.

Samen met burgemeester Ellen van Selm van Opsterland zorgt de Lochemse burgemeester voor ‘nieuw bloed’ in het bestuur. Het tweetal volgt de vertrekkende bestuursleden Onno van Veldhuizen (Enschede) en Hans Gilissen (Venray) op. Zij zaten beiden aan het eind van hun bestuurstermijn.

Van ‘t Erve noemt het een eer om te gevraagd te zijn voor de functie. Hij hoopt vanuit het Genootschap bij te dragen aan een steeds beter lokaal bestuur.

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters is de beroepsvereniging van burgemeesters in Nederland. Vrijwel alle burgemeesters zijn lid. De vereniging richt zich vooral op de ontwikkeling van de burgemeestersfunctie en de collectieve belangenbehartiging.

Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn en voormalig Kamerlid en minister van Binnenlandse Zaken voor het CDA, is sinds 2017 voorzitter. Een ander bekend bestuurslid is Pieter Broertjes. Hij is burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant.

1 REACTIE

  1. Blijkbaar heeft deze burgemeester tijd over met al zijn bijbaantjes. Is Lochem nog wel belangrijk voor hem ?

Comments are closed.