Politiek debat over sport in gemeente Lochem

0
Foto ter illuestratie (bron: pixabay.com)

LAREN/LOCHEM – Vertegenwoordigers van de partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart gaan aanstaande dinsdag (6/3) in debat over het thema sport. Dit Politiek Sportcafé in zaal Stegeman in Laren is georganiseerd door de Sportraad Lochem.

De Sportraad nodigt iedereen uit die de keuze voor de verkiezingen nog moeten maken en wijst erop dat het ook voor bestuurders van sportverenigingen goed is om te weten welke standpunten de partijen innemen als het om sport gaat.

Vragen
Rond de vorige verkiezingen waren bezuinigingen een heet hangijzer, inmiddels zijn er veel
bezuinigingen doorgevoerd en is een nieuwe subsidieregeling bedacht. De vraag of deze afdoende is komt ongetwijfeld ter sprake. Net als de vragen: Waarom betalen verenigingen hoge leges en WOZ-belasting in onze gemeente? En: Hoe stimuleren we sport en behouden we de verenigingen in onze gemeente?

Stellingen
Het debat wordt gevoerd aan de hand van een aantal stellingen. Ook inwoners en aanwezige leden van sportverenigingen kunnen deelnemen. Ook na afloop is er de mogelijkheid om door te praten met elkaar en met de aanwezige kandidaten van de politieke partijen.

Info
De van Eurosport en RTV-Oost bekende sportcommentator Herman Hobert presenteert het geheel.  De zaal is vanaf 19.30 uur open en om 20:00 uur begint het debat.

De Sportraad vraagt belangstellenden om hun komst vooraf te per mail te melden via:
secretaris@sportraadlochem.nl, onder vermelding van het aantal personen.