Eigenaar overvallen Avia: ‘Ik had er liever zelf gestaan’

0
De politie zette het tankstation na de overval af (foto: LokaalGelderland.nl)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
LOCHEM – De zon is nog niet op. Twee mannen lopen in de richting van het AVIA-tankstation in Lochem. Ze pakken een wapen en eisen aan de kassa geld en sigaretten. Dinsdagochtend is het tankstation aan de Zutphenseweg in Lochem overvallen. Eigenaar Youri Julius doet zijn verhaal.

Medewerker
Vlak na de overval belt de medewerker die op dat moment aan het werk was zijn baas op. Toen konden de overvallers Lochem nog niet uit zijn. Julius lag nog diep te slapen. ,,Op dagen dat ik niet vroeg hoef te werken ben ik echt niet op zeven uur al wakker”, lacht hij. ,,Mijn medewerker vertelde dat hij net was overvallen. Ik schrok me rot.” Hij is direct naar zijn zaak toe gereden.

Ergste telefoontje
Daar aangekomen hadden klanten de medewerker al opgevangen. ,,Ook was de politie al aanwezig.” Julius beschrijft het telefoontje dat hij die ochtend kreeg als ‘het ergste telefoontje dat je kan krijgen als ondernemer.’

Eerste keer
Julius runt het tankstation nu twee jaar. “Zoiets heb ik nog nooit mee hoeven maken gelukkig”, vertelt hij. “Wel is er een keer ingebroken bij de vorige eigenaar. Maar dat was dan ook echt het ergste.”

Laffe streek
Op het moment van de overval was er één medewerker in de zaak. ,,Ik had liever gehad dat ik daar zelf gestaan had. Het voelt niet fijn dat het personeel hier mee heeft moeten dealen. Het is echt een laffe streek.”

Tips
De daders zijn nog niet gevonden. ,,Ik hoop dat dit snel gebeurt. De politie doet z’n werk goed en dat is fijn. Ook wij vragen klanten en omwonende om tips.” Aan de beveiliging van het tankstation ligt het niet: ,,We hebben een goed alarmsysteem en camera’s. Je weet altijd dat dit kan gebeuren. Ook al voldoe je aan alle eisen. Een kogelvrije kooi met daarin de kassa’s had het waarschijnlijk ook niet kunnen tegenhouden.”

Oproep van de politie:
Heeft u iets gehoord of gezien dat in verband kan worden gebracht met de overval? Of heeft u andere informatie die de recherche kan helpen bij het onderzoek? Bel dan naar 0900-88844. Anoniem reageren kan ook door te bellen naar 0800-7000. Een getuige vertelde dat hij even voor de overval de mogelijke daders achter een bosje bij de snackbar schuin tegenover het tankstation heeft zien staan. Mogelijk is dat andere mensen ook opgevallen. Alle informatie is welkom.