PLUS Cornelis gaat samen met klanten de Voedselbank helpen

0
Het boodschappenpakket van PLUS waarvoor gespaard kan worden (bron: PLUS)

LOCHEM – PLUS Cornelis gaat de Voedselbank helpen met honderden voedselpakketten. Klanten kunnen daar een flinke bijdrage aan leveren door tot eind januari zegels te sparen tijdens de jaarlijkse actie voor boodschappenpakketten. Elk pakket dat op deze manier bij elkaar wordt gespaard wordt door PLUS verdubbeld. De actie is afgelopen zondag begonnen en loopt tot 30 januari.

Eigenaar Joop Cornelis hoopt op deze manier een aantal van 500 pakketten te halen. Hij zegt: “Via de media horen we steeds dat de voedselbanken het momenteel erg moeilijk hebben. De horeca levert niets meer en de supermarkten gaan steeds efficiënter werken. We houden steeds minder over en dat betekent dat er minder producten naar de voedselbank gaan. Omdat ze goed werk doen wil ik ze graag steunen.”

Klanten helpen mee

De spaaractie voor boodschappenpakketten leverde de voedselbank Lochem de afgelopen jaren tussen de 100 en 120 pakketten op. Dit aantal werd bereikt doordat klanten de zegels die ze zelfs niet spaarden of die ze overhielden in een bus in de winkel deponeerden. Dat leverde een aantal pakketten op en dat werd royaal naar boven afgerond. De opbrengst werd naar de voedselbank gebracht.

500 is streefgetal

Joop Cornelis hoopt dit jaar de 500 pakketten te halen. “Dat wordt spannend maar we gaan ervoor. Ik roep de klanten op om de zegeltjes altijd aan te nemen en als ze deze niet zelf gebruiken bij ons in te leveren. Door de verdubbeling halen we dan misschien het streefgetal”, aldus Cornelis. Dat mensen dit jaar meer in de supermarkt besteden dan in andere jaren kan een extra zetje betekenen.

Meer vraag verwacht

Dat de voedselbanken het lastig hebben wordt bevestigd door Lucia Doornbos van de Voedselbank Lochem. “We krijgen aan de ene kant minder binnen en aan de andere kant verwachten we een groei in het aantal gezinnen dat een beroep op ons doet.” Landelijk stijgt het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbanken maar vooralsnog vooral in stedelijke gebieden.

De Lochemse voedselbank valt onder de Stichting Voedselbank Zutphen. Om zo goed mogelijk aan de vraag te blijven voldoen wordt geld ingezameld. Een deel daarvan komt van de kerk. “Ik houd verder deurcollectes en we werven donateurs. Ook giften en de opbrengst van emballagebonnetjes, bij onder meer PLUS Cornelis, zorgen voor inkomsten. Van dat geld doe ik dan inkopen, meest bij PLUS. Ik koop dan vooral groente en fruit dat in de aanbieding is, want die zijn belangrijk voor een goed voedingspatroon”, zo legt Lucia Doornbos uit.

Blij met de actie

Ze geeft aan erg blij te zijn met de actie van PLUS Cornelis. “Dit gaat enorm helpen in deze lastige tijd. Ik ben blij dat Joop Cornelis zo zijn betrokkenheid toont”, zo klinkt het. De klanten van de supermarkt kunnen de actie tot eind januari flink steunen door zoveel mogelijk zegels te sparen en die in te leveren voor het goede doel. Dat kan uiteraard ook nadat het eigen boodschappenpakket al bij elkaar is gespaard.