Kapperallee bij sluis Eefde meermaals dicht voor hijswerk

0
De Zuidersluis bij Eefde wordt momenteel gerenoveerd (bron: lochem.nl)

EEFDE – De Kapperallee is ter hoogte van de sluis Eefde is op zaterdag 14 en zondag 15 november van 8.00 tot 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Dan worden de verbindingsbruggen tussen de beide toren van de oude sluis en de sluisdeur weer op hun plek gehesen. Later volgen nog een aantal afsluitingen van de Kapperallee.

In het genoemde weekend is ook het Kanaalpad wordt ter hoogte van de sluis afgesloten. Daar kunnen voetgangers en fietsers nog wel, onderlangs via het voetpad, passeren.

Hijswerkzaamheden

Het consortium Lock to Twente werkt momenteel aan de Zuidersluis in Eefde. Van maandag 23 november tot en met vrijdag 4 december worden opnieuw hijswerkzaamheden uitgevoerd. De Kapperallee is ook afgesloten voor alle verkeer, op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur. Door het ‘valbereik’ van de gebruikte kraan moet ook een deel van de wandelpromenade worden gesloten.

Afbreken steiger

Van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 januari wordt de steiger rondom de heftoren afgebroken. De Kapperallee is dan opnieuw afgesloten ter hoogte van de sluis. Ook dan is dit het geval van 8.30 tot 16.00 uur.

Tijdens alle momenten dat de weg over de sluis wordt afgesloten worden omleidingen ingesteld waardoor in en om Eefde alle bestemmingen bereikbaar blijven.