Petitie voor behoud volwaardig ziekenhuis: Red het Gelre

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/ZUTPHEN – Er is een petitie gestart voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zutphen. Het initiatief is van de PvdA in Zutphen en het wordt gesteund door de voltallige gemeenteraad van de Hanzestad. In Lochem hebben het CDA en de PvdA al hun steun betuigd via sociale media. De link naar de petitie: redhetgelre.nl.

De initiatiefnemers van de petitie zijn bezorgd over de berichten dat Gelre Ziekenhuizen onderzoek doet naar het verplaatsen van zorg. Letterlijk schrijft men: ‘De indruk is dat dit primair gedaan wordt om kosten te besparen. Voor de inwoners van de gemeenten Zutphen en ook voor omliggende gemeenten is het juist belangrijk dat er in Zutphen een volwaardig ziekenhuis is. Zeker wanneer het gaat om zorg waar korte aanrijtijden en nabijheid belangrijk zijn, zoals de Intensive Care, eerste hulp, verloskunde, oncologie, kindergeneeskunde en transfusies.’

Werkgever

Verder wordt gesteld dat het ziekenhuis, met name voor de gemeente Zutphen, een grote werkgever is en er dus ook mogelijk verlies van werkgelegenheid in het geding is.

Het ziekenhuis is ook nog de grootste werkgever voor de gemeente Zutphen. Een volwaardig ziekenhuis zorgt voor lange termijn werkgelegenheid. Bent u als inwoner van Zutphen of een gemeente bij ons in de buurt ook vóór een volwaardig ziekenhuis in Zutphen? Teken dan deze petitie. Wij bieden deze petitie aan bij de Raad van Bestuur van Gelre Ziekenhuizen en aan het college van B&W van de gemeente Zutphen.

Oproep

De oproep om te tekenen is gericht aan iedereen in de regio die de bezorgdheid deelt. Het ziekenhuis zelf heeft laten weten dat er sprake is van een verkenning naar de best mogelijk zorg in de toekomst. Er zou nog geen sprake zijn van een concreet plan maar van ‘denkrichtingen’. Op korte termijn volgt overleg met gemeenten, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en andere betrokkenen.

Petitie tekenen? KLIK HIER

Red het Gelre!

WE ZIJN DE 2000 HANDTEKENINGEN GEPASSEERD, DANK JULLIE WEL! Wij als PvdA, SP, CDA, D66, Burgerbelang ZW, Groen Links, Stadspartij, VVD, Kies Lokaal, BZW en CU zijn bezorgd over de berichten dat Gelre Ziekenhuizen onderzoek doet naar het verplaatsen van zorg. De indruk is dat dit primair gedaan wordt om kosten te besparen.