Vliegtuigje neergestort bij Epse; inzittende lijkt in orde [video]

0
Beeld van het gecrashte toestel (foto: Jos Israel)

EPSE – Op een akker aan de Dortherweg bij Epse is donderdagmiddag een klein vliegtuig neergestort. Volgens berichten van getuigen en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is de enige inzittende lijkt met de schrik te zijn vrijgekomen. De piloot is wel naar het ziekenhuis vervoerd, al waren de eerste berichten dat hij ter plaatse kon worden behandeld.

Bekijk hieronder een video waarin een ooggetuige en de brandweer aan het woord komen. De video is overgenomen met toestemming van LokaalGelderland.nl.

(lees verder onder de video…)

De piloot, die goed aanspreekbaar was maar niet op eigen kracht uit het toestel kon komen, verklaarde tegen de omwonende die het eerst bij hem was dat er iets mis was met de stuurinrichting. Dezelfde omwonende zag het vliegtuigje vlak over zijn huis gaan en verder op de bomen langs een akker raken.

Aan de hand van registratienummer is na te gaan dat het gaat om een Piper L-4B Grasshopper. Uit online foto’s en video’s blijkt dat het toestel regelmatig op vliegveld Teuge te zien was. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Bekijk HIER een video van hetzelfde toestel bij een start op Teuge.

De Veiligheidsregio meldde al vrij snel via Twitter dat de situatie onder controle was en dat er geen brand was uitgebroken. Op foto’s is te zien dat er wel blusschuim is gebruikt. De brandweer van Epse was ter plaatse.

 

Een deel van het vliegtuigje kwam dicht bij de Dortherweg terecht (foto: Jos Israel)