Oudejaarsuitzending van Allemaal1.tv met champagne en carbid

0
Presentatrice Anke Tragter van Allemaal1,tv tijdens de kerstuitzending. Rechts zit huisarts Maurice van Gelderen uit Gorrssel (foto: Jorrit van de Kolk)

LOCHEM/GORSSEL – Op Oudejaarsavond is vanaf 18.30 uur een nieuwe aflevering van Allemaal1.tv te bekijken. De gasten komen dit keer uit Gorssel, Almen, Eefde, Laren, Exel en Lochem. Aan bod komen onder meer ondernemen in coronatijd, carbidschieten en er is een item over champagne met slijters uit Gorssel en Lochem. Ook is er een verrassend muzikaal optreden.

Inmiddels is de uitzending HIER te bekijken.

De gemeente telt nogal wat bedrijven en mensen die actief zijn in de geplaagde evenementenbranche. De klappen die daar dit jaar vielen zijn raak maar leiden ook tot creatieve oplossingen. Studiogasten zijn Mark Hakkert van The Event Farm uit Laren en Paul Schijfsma van podiumbouwer Stageco Nederland uit Lochem.

Carbid

Mart Wagenvoort van Open Jongerenwerk Lochem (OJWL) komt vertellen over carbidschieten. Ook is er een video te zien van het knapp’n in voorgaande jaren. In een serie vlogs van jongeren dit keer een bijdrage van Erwin Kolkman. De programmamakers roepen jongeren nog steeds op om een korte vlog in te sturen waarin ze vertellen hoe ze deze tijd beleven. (redactie@allemaal1.tv)

Champagne hoort bij oud en nieuw. Robert Smienk van slijterij en wijnhandel De Wingerd in Gorssel en Tim Lamers van Mitra Lamers & Kroezen in Lochem geven blijk van hun kennis van deze edele bubbels. Dat doen ze via een in hun winkels opgenomen video en door een gesprek aan de studiotafel.

Gedichtenbundel

Lochemer Boeije Jansen heeft een nieuwe dichtbundel uitgegeven en komt daaruit voorlezen. En de muzikale bijdrage komt van twee klassiek geschoolde musici uit de gemeente die verrassend uit de hoek komen.

In de rubriek Waan van de Dag praten presentatrice Anke Tragter en redacteur Henri Bruntink met twee Almense ondernemers. Aanleiding is een recent mediabericht met de kop ‘2020 = control+alt+delete’. In een interview met chef-kok Bert Verheij van Fine Food Factory en fotograaf Geert de Groot gaat het over hoe Almen de crisis doorkomt en wat de lichtpuntjes zijn.

Exel

Danielle Arentsen uit Eefde is uitvaartbegeleider bij DSuitvaartbegeleiding. In een al eerder opgenomen gesprek vertelt ze over wat corona doet met haar branche. Uit Exel komen Hilde Buitenlaar en Marieke Zweverink naar de studio om te vertellen over de activiteiten van de Belangenvereniging Exel en Omstreken (BEO) en andere actuele zaken.

In de vaste rubriek ‘Verhalen van vroeger’ vertelt Focko de Zee van het Historische Genootschap over de pest in Lochem tussen 1340 en 1670. Ook komt de peststeen, aan de noordoostzijde van de Gudulakerk, aan de orde. En uiteraard zijn er ook weer oude filmbeelden van Lochem te zien.

Allemaal1

De uitzendingen van Allemaal1.tv werden aanvankelijk twee keer per week live gestreamd via YouTube. Door de coronamaatregelen kan dat niet meer. De afleveringen worden nu in kleine blokjes vooraf opgenomen en gemonteerd om te voorkomen dat er teveel mensen bij elkaar komen. Voorlopig gaat het om een uitzending per week. Deze wordt steeds op donderdagavond rond 18.30 uur op het YouTube-kanaal gezet en is daar op elk gewenst moment te bekijken.

Klik HIER om naar het YouTube-kanaal van Allemaal1.tv te gaan.

LochemsNieuws is redactioneel partner van Allemaal1.tv