Oproep beelden brugongeluk via Opsporing Verzocht [video]

0

LOCHEM – De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft via de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 5 maart een oproep gedaan voor foto- en videomateriaal van het brugongeluk in Lochem van 21 februari. Gevraagd worden beelden van het moment van het ongeval zelf, maar ook beelden van de dagen daaraan voorafgaand zijn welkom.

Het onderzoeksteam komt graag in contact met iedereen die ooggetuige van het ongeluk is geweest, maar daar nog niet over heeft gesproken met de Arbeidsinspectie. Daarnaast zijn foto’s en filmpjes van die woensdagochtend erg welkom. In het bijzonder is het team nog op zoek naar bewegende beelden van het exacte moment dat het ongeval gebeurde.

Onderzoek

In de uitzending van Opsporing Verzocht werd ook nog eens benadrukt dat het ingestelde strafrechtelijke onderzoek niet per se betekent dat er verdenkingen van nalatigheid zijn. Zo’n onderzoek, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, is standaard bij dergelijke ernstige incidenten. Indien blijkt dat een werkgever nalatig is geweest met betrekking tot bijvoorbeeld veiligheid, kan dat tot vervolging leiden.

Nieuws was er ook nog over een werknemer die gewond raakte bij het ongeluk. De man is buiten levensgevaar maar moet vermoedelijk nog enkele weken in het ziekenhuis blijven. Over de tweede gewonde kwam daags na het ongeluk al het bericht dat hij het ziekenhuis mocht verlaten.

Beelden delen

Wie beelden heeft en deze wil delen met de onderzoekers kan dit doen via een tipformulier op de website van de politie.

Het onderzoeksteam is ook telefonisch bereikbaar:
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

Klik HIER voor de orginele oproep op de website van Opsporing Verzocht. Daar staat ook de video die ook aan dit bericht is toegevoegd.