Onderzoeksraad onderzoekt ongeval met brug in Lochem

0
Een groot aantal ambulances bij de bouwplaats aan de Goorseweg op 21 februari (foto: LochemsNieuws

LOCHEM – De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zet het verkennend onderzoek naar het ongeval bij een brug in aanbouw in Lochem voort in een formeel onderzoek. Dit heeft de raad donderdag bekend gemaakt. Doel is om de directe oorzaak en de achterliggende factoren te vinden.

Op de dag van het ongeval is de Onderzoeksraad meteen gestart met een verkennend onderzoek. Drie mensen zijn die dag te plaatse gegaan om de eerste informatie te verzamelen. Aan de hand hiervan is nu bepaald dat een formeel onderzoek gewenst is. Bij het ongeluk kwamen twee mensen om het leven en twee anderen raakten gewond. Lessen trekken en herhaling voorkomen is de inzet van de OVV. Het streven is om het onderzoek binnen een jaar af te ronden.

Op de website van de OVV is een speciale pagina aangemaakt voor het onderzoek in Lochem. Wie wil kan zich hier aanmelden om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelen:
onderzoeksraad.nl/onderzoek/ongeval-brug-in-aanbouw-in-lochem/

Tweede onderzoek

De Nederlandse Arbeidsinspectie is ook bezig met een onderzoek naar de toedracht. Daarbij is sprake van een strafrechtelijk onderzoek, in samenwerking met het OM. Daaruit moet blijken of er sprake was van nalatigheid door personen of bedrijven. Dit is een standaardprocedure bij dit soort incidenten en wil dus niet zeggen dat er concrete verdenkingen zijn.