Opmerkelijk: Verhofstadt valt Farrage hard aan in Europarlement

0

BRUSSEL – In het Europarlement ging het er dinsdag (28/6) iets minder gezapig aan toe dan te doen gebruikelijk. Voorman Guy Verhofstadt van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE) viel zijn Britse collega Nigel Farrage (UKIP) hard aan. De hele retirade is vastgelegd op video en op YouTube gezet.

Farrage – hij wordt wel vergeleken met Geert Wilders – was een groot pleitbezorger voor de Brexit, die sinds vorige week donderdag een feit is. Dinsdag spuwde Farrage opnieuw zijn gal over de EU. Er zou sprake zijn van hoge salarissen en verspilling van geld.

Verhofstadt sloeg terug. Hij noemde Farrage iemand die niets doet voor zijn geld en dus is zijn salaris ‘de grootste geldverspilling in de Europese Unie’. Voorbeelden had de voormalige Belgische premier ook. Farrage zit al een paar jaar in de visserijcommissie van het parlement maar kwam daar nooit uitdagen.

Farrage deed wat lacherig over de aanval maar of dat een lach van de spreekwoordelijke boer met kiespijn was, zullen we nooit weten.