Ook Het Broekenhuis komt naar Lochem

0
Het Broekenhuis komt in het voormalige pand van Bonita aan de Molenstraat. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het Broekenhuis opent half september een winkel aan de Molenstraat 13 in Lochem. Het gaat om het voormalige pand van Bonita (damesmode). Eigenaar Tonny Eshuis van moederbedrijf Texton Fashion in Deurningen zegt: ,,Lochem past qua plaats en qua soort klanten perfect bij ons.” Het wordt de 19-de winkel van de keten.

De aankondiging dat Het Broekenhuis naar Lochem komt valt nagenoeg samen met het bericht dat Lady Leads zich in de Bierstraat vestigt. Eshuis denkt dat beide nieuwkomers elkaar goed aanvullen. Zeker is dat de komst van twee nieuwe winkels goed is om de leegstand in het centrum te bestrijden.

Timing
De timing lijkt perfect want uit een enquête van LochemsNieuws blijkt dat er veel behoefte is aan een herenkleding- en jeanswinkel. Dat is precies wat Het Broekenhuis is. Het inmiddels 40 jaar oude bedrijf biedt ‘betaalbare herenmode’.

Lang gekeken
Eigenaar Eshuis zegt lang te hebben rondgekeken om een geschikt pand in Lochem te vinden en hapte toe toen het pand van Bonita vrij kwam. ,,Het had voor ons nog wel zo’n 35 vierkante meter groter mogen zijn maar de plek is perfect”, zo zegt hij.

Winkels
Het Broekenhuis is in Haaksbergen begonnen. De winkel daar is ook de grootste, met 1500 vierkante meter. Na Haaksbergen volgden filialen in Twente, Salland en de Achterhoek. De winkel zijn onder meer te vinden in Goor, Groenlo, Eibergen en Neede. En er is een webwinkel. 

Het Broekenhuis verkoopt vele merken waaronder een aantal bekenden zoals Tom Tailor, Wrangler, Mustang en Gaastra. Op de winkelruit in de Molenstraat hangt sinds dinsdag een poster die sollicitanten voor de functie van verkoper/verkoopster oproept te reageren (zie foto hieronder).