Verkeershinder door snoeiwerk N348 bij Gorssel en Eefde

0
Foto ter illustratie (Bron: freepik.com)

GORSSEL/EEFDE – De Provincie Gelderland voert snoeiwerkzaamheden uit aan de N348 van maandag 11 maart 07.00 uur tot en met vrijdag 15 maart 17.00 uur, vanaf kruising Lochemseweg (N339) tot aan rotonde Zutphenseweg bij Eefde. Omdat de weg te smal is om het verkeer veilig langs de snoeiwerkzaamheden te leiden, is de weg tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Eéns per drie jaar inspecteert de provincie de bomen langs provinciale wegen. Dit jaar zijn de bomen langs de Deventerweg/Zutphensweg aan de beurt. Op basis van deze controles voert de provincie onderhoudswerk uit.

Veiligheid

Voor de veiligheid van weggebruikers en werkers is het noodzakelijk de N348 vanaf kruising Lochemseweg (N339) tot aan rotonde Zupthenseweg bij Eefde af te sluiten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid met borden. Verkeerregelaars zorgen ervoor dat hulpdiensten, de bus en aanwonenden veilig gebruik kunnen maken van de weg tijdens de werkzaamheden. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad, mogelijk met enige hinder. Buiten werktijden is de weg voor bestemmingsverkeer open.

De provincie probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. Maar hinder is niet te vermijden. De afsluiting is zo kort mogelijk. De provincie schrijft in een persbericht: ‘Het is voor de veiligheid van weggebruikers én om overlast voor omwonenden te voorkomen belangrijk dat iedereen zich aan de omleidingsroutes en de verkeersregels houdt.’