Noorderwal weer open voor fietsers en voetgangers

0
De Noorderwal is onder meer voorzien van een nieuw wegdek (foto: Reko Raalte/Bouwapp)

LOCHEM – De Noorderwal wordt vrijdag (29/7) weer vrijgegeven voor fietsers en voetgangers. De afgelopen weken is de riolering (deels) vervangen en is de inrichting van de straat veranderd. Aannemer Reko uit Raalte houdt de komende drie weken vakantie. Daarna wordt begonnen met de herinrichting van de Julianaweg.

Vanaf 23 augustus gaat de Julianaweg in gedeelten op de schop. Als eerste komt het gedeelte tussen de aansluiting op de Tramstraat en de parkeerplaats van Lidl aan bod (zie tekening hieronder). Het gemotoriseerde verkeer kan daar dan niet langs en wordt omgeleid via borden. De parkeerplaats van Lidl is tijdens deze fase alleen bereikbaar vanuit de richting van de Prins Bernhardweg. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de Noorderwal. De eerste fase wordt naar verwachting op 23 september afgerond.

Eind december

Daarna komen de andere delen van de Julianaweg aan de beurt. Ook wordt dan de Molenpoort aangelegd. De huidige kleine parkeerplaats op de kop van de Molenstraat wordt omgevormd tot een plantsoen. Er komt wel een voorziening voor kortparkeerders. Eind december moet alles klaar zijn.

Het rode gedeelte van de Julianaweg gaat vanF 23 augustus op de schop