Herinrichting Julianaweg dinsdag nieuwe fase in

0
De verkeerssituatie vanaf dinsdag 22 november. (bron: Reko Raalte)

LOCHEM – De herinrichting van Julianaweg en de Noorderwal gaat dinsdag (22/11) een nieuwe fase in. Dan gaat het laatste deel van de Julianaweg eruit en ook de parkeerplaats bij de Oosterwal/Oosterbleek (bij Primera) wordt opgebroken. Daar komt uiteindelijk een nieuw plantsoen.

De Julianaweg is vanaf dinsdag tot en met 16 december afgesloten vanaf de toerit naar het appartementengebouw Bagijnenhof (Noorderwal) tot aan de Noorderbleek, tegenover Jumbo (het gele gedeelte op bijgaande kaart). De (privé-)parkeerplaatsen achter de Bagijnenhof en kinderdagverblijf Dreamzzz zijn de komende periode alleen bereikbaar via de Noorderwal.

Oosterbleek

Op de Zuiderbleek wordt het eenrichtingsverkeer omgedraaid. Via die weg blijft de Oosterwal bereikbaar. Een doorgang naar de Julianaweg is daar tijdelijk niet. Het is dus alleen mogelijk om rondom de gracht te rijden. Erin via de Oosterbleek en eruit via de Oosterwal.

Omleiding

Van de Julianaweg is het grootste gedeelte nu bijna klaar. De langsparkeerplaatsen langs de weg zijn vanaf dinsdag bruikbaar. De Noorderbleek blijft van beide kanten bereikbaar. Wie vanaf de Graaf Ottoweg of vanaf het Graafschapterrein naar de Lidl of de Markt wil zal moeten omrijden via Hanzeweg, Haalmansweg en Tramstraat. De omleiding wordt met borden aangegeven. Aannemer Reko uit Raalte rond de werkzaamheden voor het einde van het jaar af.

Wie geïnformeerd wil blijven over de werkzaamheden kan de Bouwapp installeren. Er zijn versies voor Android en iOS. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.