Koningslindes terug op de Noorderwal

0
De koningslinde flankeren de nieuwe toerit naar de Markt (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Twee koningslindes, die herinneren aan de inhuldiging van Beatrix en Willem-Alexander, zijn teruggeplaatst op de vernieuwde Noorderwal. De flankeren de nieuwe inrit richting Poststeeg en Markt. Zaterdag (17/12) werd daar met een korte plechtigheid bij stilgestaan door gemeente Lochem, bestuurders van de Lochemse Evenementen Organisatie voor Nederland en Oranje en andere belangstellenden.

Rond de beide bomen staan sierhekken en die zijn voorzien van een plaquette (zie foto’s onder dit bericht). Tijdens de werkzaamheden aan de Noorderwal en Julianaweg werden ze tijdelijk verplaatst naar Stijgoord. Vorige week werden ze teruggeplaatst. Wethouder Eric-Jan de Haan bedankte de LEO voor de inzet. Hij kwam niet met lege handen. Het bestuur van LEO mag een boom langs de vernieuwde Julianaweg kiezen. Dat wordt dan de ‘LEO-boom’. Vanaf komend voorjaar wordt daar een bordje bij geplaats.

Julianaweg

Door de vorst van de afgelopen week loopt het werk aan de Julianaweg enige vertraging op. Getracht wordt om de weg zelf nog voor Kerst vrij te geven voor het verkeer. Het nieuwe plantsoen, dat de naam Molenpoort gaat dragen, moet wachten tot na de feestdagen.

De plaquette bij de boom die herinnert aan de inhuldiging van koning Willem-Alexander (foto: LochemsNieuws)
De plaquette bij de boom die herinnert aan de inhuldiging van koningin Beatrix (foto: LochemsNieuws)
Bestuurders van de LEO en wethouder Eric-Jan de Haan (tweede van links). Op de achtergrond een van de twee koningslindes (foto: LochemsNieuws)
De gemeente had voor gebak en warme chocolademelk gezorgd (foto: LochemsNieuws)