Peuters van kinderopvang Dreamzzz openen de Molenpoort

0
Een lintje doorknippen is nog best lastig. Gelukkig heeft een wethouder (links) daar meer ervaring mee (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Peuters van kinderopvang Dreamzzz aan de Noorderwal in Lochem tekenden donderdagmiddag voor de officiële opening van nieuwe Molenpoort en de vernieuwde Julianaweg. Dat deden ze door, samen met wethouder Eric-Jan de Haan, een zelfgemaakte slinger door te knippen.

Aan de reconstructie van de Noorderwal, Julianaweg en de aanleg van de Molenpoort is ruim een jaar gewerkt. Veel asfalt is vervangen door stenen en er is meer ruimte voor groen. Dat laatste is volgens de wethouder steeds belangrijker, ter voorkoming van hittestress en voor klimaatadaptatie.

Zebra

De Haan herinnerde ook nog even over het zebrapad bij de Lidl, die het landelijke nieuws haalde omdat deze in feite twee bushaltes met elkaar verbindt. De oversteek was oorspronkelijk niet gepland maar kwam er toch omdat mensen erom vroegen. “We luisteren graag en goed naar inwoners”, zei de wethouder met een glimlach.

Aannemer Reko maakte de peuters van Dreamzzz pas echt blij met twee traptrekkers. Het Raalter bedrijf gaf er blijk van oog te hebben voor de wegwerkers van de toekomst.

Aannemer Reko schonk twee traptrekkers aan kinderopvang Dreamzzz (foto: LochemsNieuws)
De opening van de Molenpoort (foto: LochemsNieuws)