Margriet Jongerius aan het roer bij Het Plein

0
Margriet Jongerius (foto: Wikimedia)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
LOCHEM/ZUTPHEN – Het Plein, de organisatie die gaat over werk, inkomen en participatie in onder meer de gemeenten Lochem en Zutphen, heeft een nieuwe directeur. 
Margriet Jongerius, is deze week begonnen. Ze is de zus van PvdA-Europarlementariër en voormalig FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

Interim vertrok
In maart dit jaar vertrok de vorige interim-directeur Hendrik Noppen eerder dan verwacht. De reden waarom hij vertrok bleef onduidelijk. Volgens wethouder Annelies de Jonge was er een ‘ander soort leiderschap’ nodig. Noppen zelfs zei dat er geen sprake was van een conflict.

Zware taak
De ‘zware taak’ wordt nu opgepakt door Jongerius, een GroenLinks-politica. Ze heeft eerder leiding gegeven de sociale diensten van Gouda en Almere, zo laat een woordvoerder van Het Plein weten.

Aantal reacties
Hoeveel sollicitaties er binnenkwamen op de in mei opengestelde vacature kon de woordvoerder niet zeggen. ,,et waren er in ieder geval een aantal, waaronder een sollicitatie van het SP-raadslid,” vertelt de woordvoerer.

SP-raadslid
Het Zutphense SP-raadslid Mathijs Ten Broeke solliciteerde openlijk op de vacature. Wel was de sollicitatie symbolisch: ,,Het Plein is nogal een ongrijpbare organisatie. Als gemeente hebben we er zowat niks over te zeggen: alleen de begroting en jaarrekening krijgen we voorgelegd, verder niks”, aldus Ten Broeke.