Jo Teenstra nieuw raadslid voor CDA

0
Jo Teenstra (CDA)

LOCHEM/LAREN – Jo Teenstra uit Laren neemt in de Lochemse gemeenteraad de plaats in van Radboud Ammerlaan, die begin juli afscheid nam van de CDA-fractie. Teenstra wordt, als haar geloofsbrieven worden goedgekeurd, beëdigd in de raadsvergadering van 11 september.

Fractie
De nieuwkomer stond in 2014 al op de kieslijst van het CDA en heeft nu positief gereageerd op de vraag of ze de vrijgekomen zetel wil innemen. Na haar beëdiging telt de CDA-fractie weer 4 leden. De christendemocraten vormen samen met Gemeentebelangen en D66 een coalitie. Eerder dit jaar vertrok hun wethouder Jan Kottelenberg. Ingrid de Pagter nam zijn plaats in tot aan de verkiezingen van volgend jaar.

Carrière
Volgens een persbericht van haar partij is Jo Teenstra geboren en getogen in Laren. Na haar studie was ze actief in verschillende leidinggevende functies. Tegenwoordig runt ze samen met haar man Job van der Bijl een eigen bedrijf in de mobiliteitsbranche.

Talenten
Zelf zegt het beoogde raadslid: ,,Van huis uit heb ik geleerd dat je je talenten in moet zetten voor de plaatselijke gemeenschap.” Ze is al jarenlang betrokken bij het vrijwilligersleven van Laren en wil nu ook meepraten over de andere kernen
in de gemeente Lochem.