Uitbreiding AH en herinrichting Graafschapterrein

1
Albert Heijn wil aan de zijde van de eigen parkeerplaatsen met 6 meter uitbreiden. (foto: LochemsNIeuws)

LOCHEM – De voorgenomen uitbreiding van Albert Heijn aan de Prins Bernhardweg in Lochem heeft gevolgen voor het Graafschapterrein. AH wil de huidige eigen parkeerplaats volbouwen. Dat betekent dat er elders ruimte voor meer auto’s moet worden gevonden.

Tekening
Uit een voorlopige tekening van de bouwplannen van AH blijkt dat de uitbreiding 6 bij 43 m (258 vierkante meter) bedraagt. Er wordt over de hele breedte van het gebouw een stuk bij aangebouwd. Het huidige hogere kantoor/personeelsgedeelte blijft intact. De huidige ingang – die eveneens hoger is dan de rest van het pand – wordt dubbel zo groot en krijgt een puntdak.

Vooroverleg
De tekening ligt ter inzage in het gemeentehuis en maakt deel uit van de aanvraag omgevingsvergunning door AH. Er is vooroverleg geweest tussen het bedrijf en de gemeente. In principe is afgesproken dat in overleg wordt bekeken hoe elders op het Graafschapterrein meer parkeerplaatsen kunnen worden gecreëerd.

Extra parkeerruimte
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het een logische optie is om de ruimte te te vinden op het Graafschapterrein. De parkeerplaatsen die op het eigen terrein van AH verdwijnen moeten worden gecompenseerd terwijl de uitbreiding van de winkel zo’n 10 nieuwe parkeerplaatsen vraagt. De richtlijn is dat er per 100 vierkante meter supermarkt 4 parkeerplekken beschikbaar moeten zijn.

Opties
Op het Graafschapterrein kan ruimte worden gevonden door het verwijderen of verplaatsen van de bushalte, de ruimte voor verkoopstands en de kleine plantsoentjes.

Vergunning
De uitbreiding van de winkel past niet in het bestemmingsplan. Nadat de gemeente en Ahold overeenstemming hebben bereikt over de aanleg van de extra parkeerplaatsen duurt het nog  circa drie maanden voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend. Dan moeten er echter geen bezwaren worden ingediend. AH zelf hoopt de uitbreiding begin volgend jaar te realiseren.
De bushalte en de ruimte voor verkoopstands op het Graafschapterrein. (foto: LochemsNIeuws)

1 REACTIE

 1. Ik reis vaak met het de bus lijn 52 (Station Lochem – Ruighenrode v.v.) van het station naar huis. De halte “De Graafschap” verbaast iedere keer weer.
  De chauffeur moet heel erg zijn best doen om te kunnen zien of er iemand staat te wachten. Hij/zij rijdt vaak naar de halte en dan is iemand daar alleen een visje aan het eten of staat er iets anders te doen. Gevolg is dat chauffeur met veel moeite de Prins Bernhardweg weer op moet rijden.
  Ook als er wél passagiers worden opgepikt is dat oprijden van de Prins Bernhardweg een crime.

  Oplossing?
  Simpel. Maak de haltes aan weerszijden van de Prins Bernhardweg. Verwijder de abri, aangezien er bijna geen mensen opstappen lijkt de aanwezigheid van de abri ook overbodig. Dan kan het busje (zoals bijna overal) gewoon aan de kant van de weg stoppen en de mensen oppikken. Veel duidelijker, minder gevaarlijk. Minder tijdrovend.
  Gemeent, los dit op (voordat AH verbouwt).

Comments are closed.