Mañana Mañana Laren alsnog afgeblazen

0
Mañana Mañana gaat dit jaar niet door. Wat rest zijn de data voor 2022 (bron:mananamanana.eu)

LAREN – Het festival Mañana Mañana, dat van 12 tot en met 15 augustus zou worden gehouden bij Huis Oolde in Laren, is alsnog afgeblazen. Dit is slechts indirect het gevolg van de vrijdag aangekondigde verscherping van de coronamaatregelen. Een dag eerder maakte organisator De Feestfabriek/Alles Komt Goed al bekend de stekker uit het meerdaagse festival te hebben getrokken vanwege de tussentijdse testplicht.

In een verklaring laat de organisatie weten dat het de hoop had gevestigd op een versoepeling van de test-eisen voor met name de campingbezoekers van het evenement. Hierover zou uiterlijk op 6 juli (afgelopen dinsdag) een besluit worden genomen door het Kabinet. Dit besluit bleef echter uit vanwege de sinds een week sterk stijgende besmettingscijfers.

Grote  gevolgen

Ronnie Degen, mede-eigenaar Feestfabriek/Alles Komt Goed BV: “Iedere vorm van tussentijds testen van campingbezoekers heeft grote gevolgen, in praktische, maar ook financiële zin. Met de onduidelijkheden die er nu nog zijn wordt het organisatorisch te kort dag om een festival neer te zetten zoals wij dat voor ogen hebben en waarbij we de kwaliteit voor de bezoekers kunnen garanderen. Op basis van deze mix aan argumenten hebben we de knoop doorgehakt. Uiteraard was dit een enorm lastig besluit.” Eerder moest al worden besloten om de Zwarte Cross in Lichtenvoorde van de agenda te schrappen.

9-12 juni 2022

Mañana Mañana vindt normaliter plaats in juni en werd, als gevolg van de pandemie, verplaatst naar het weekend van 12 tot en met 15 augustus om de haalbaarheid te vergroten. Deze verplaatsing had verstrekkende gevolgen: de beoogde locatie bleek niet beschikbaar. Daarom werd uitgeweken naar een terrein bij Huis Oolde in Laren, ook de woonplaats van Ronnie Degen. Hij belooft nu dat Mañana Mañana op diezelfde plek doorgaat van 9 tot en met 12 juni 2022.

Al gekochte kaarten blijven geldig voor de volgende editie. Wie zijn/haar geld terug wil kan dit aangeven via een restitutieformulier op een de website van het festival. Daar is ook een pagina met de antwoorden op veel gestelde vragen te vinden.

Mega Immuun Party gaat door

De al eerder aangekondigde Mega Immuun Party van dezelfde organisatie gaat vooralsnog door. Deze vindt plaats van 24 tot en met 26 september tegen de dan geldende maatregelen. Van campingfaciliteiten is daarbij geen sprake. De kaartverkoop voor dit evenement start donderdag 15 juli om 09.00 uur. Kaarten kunnen gekocht worden via: www.megaimmuunparty.nl