Lochem wint en rukt op; Witkampers afgelast

0
Opkomst der gladiatoren tijdens Sportclub Lochem tegen SV Zwolle (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondag (4/2) op de valreep drie punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen SV Zwolle. Prettige bijkomstigheid: koploper Helios verloor waardoor de koppositie in de klasse 3B dichterbij komt. De wedstrijd van Witkampers tegen Wijhe werd afgelast.

Blessuretijd
Lochem had de handen vol aan de opponent uit Zwolle. Pas in de blessuretijd vielen de punten de goede kant op. Uit een assist van Etienne de Jager – afkomstig uit Lochem O19 – wist Ruben Boonk te scoren in de tot dan toe doelpuntloze wedstrijd.

Gele kaart
Boonk moest de begrijpelijke vreugde overigens bekopen met een gele kaart. Nadat hij had gescoord trok zijn shirt uit en dat mag nu eenmaal al een hele tijd niet meer.

Vooruitzichten
Lochem is koploper Helios uit Deventer nu op 1 punt genaderd en heeft nog een inhaalwedstrijd te goed. Dat zijn mooie vooruitzichten in het jaar dat de club 100 jaar bestaat. Helios morste zondag 3 punten tegen KCVO (Vaassen) in een wedstrijd met een krankjorum scoreverloop. De uitslag: 6-5.

Witkampers
In Laren werd het veld op het Leussinkpark niet goed bevonden voor de wedstrijd tegen Wijhe ’92. Witkampers heeft nu al 4 spelronden gemist door afgelastingen en kan zich opmaken voor een serie inhaalwedstrijden. De huidige negende plaats op de ranglijst geeft dus een vertekend beeld. Er zitten nog veel potentiële punten in het vat voor de Larenaren.