Lochem besluit definitief door te gaan met PlusOV

0
(bron: plusov.nl)

LOCHEM – Het college van B&W van de gemeente Lochem heeft dinsdag definitief besloten om door te gaan met PlusOV. De overeenkomst wordt met 4 jaar verlengd. Hieraan is de eis verbonden dat het vervoer kleinschaliger wordt georganiseerd en dat de dienstverlening verbeterd.

Eerder nam het college al een eensluidend voorlopig besluit. Deze werd ter advisering voorgelegd aan de gemeenteraad. Ook daar leeft in meerderheid het besef dat een kleinschaliger opzet sneller tot betere resultaten kan leiden dan wanneer een geheel nieuwe organisatie moet worden opgetuigd.

Voordelen
Wethouder Henk van Zeijts: ,,Het biedt veel voordelen als de vervoerscentrale het doelgroepenvervoer,voor meerdere gemeenten blijft uitvoeren. Als gemeente alleen hebben we te weinig slagkracht. De kwaliteit van het vervoer moet wel beter. Leerlingen en klanten moeten op tijd worden opgehaald en ritten moeten niet te lang duren. Ik heb er vertrouwen in dat het vervoer goed gaat lopen als het kleinschaliger wordt georganiseerd en de dienstverlening verbetert. PlusOV moet goed bereikbaar zijn en ouders en klanten moeten op een prettige manier geholpen worden. Daar zetten we ons voor in.”

Kleinschalig
De gemeente Lochem wil dat het zogeheten routegebonden vervoer – van onder meer leerlingen in het speciaal onderwijs – voor het volgende schooljaar anders wordt ingericht. Kleinere, lokale vervoerders moeten een kans krijgen bij de aanbesteding. De verwachting is dat met langere contracten een goede relatie met de vervoerders kan worden opgebouwd.