Lochem zoekt zijn zwerfafvalhelden

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De Stichting Welzijn Lochem (SWL) is samen met de gemeente en Circulus Berkel op zoek naar lokale afvalhelden. Overal in de gemeente zijn vrijwilligers actief die de rommel ophouden en de buurt schoon houden. Wie zo’n held kent wordt verzocht deze aan te melden zodat de betrokkenen in het zonnetje gezet kunnen worden.

Het gaat om mensen die de handen uit de mouwen steekt om de buurt schoon te
houden. Iemand die altijd na een buurtbarbecue blijft om de rommel op te ruimen. Iemand die de speeltuin opruimt. Iemand die vrijwillig de kantine en het sportveld schoon houdt. Iemand die soms rondom afvalcontainers veegt. Of iemand die altijd met het uitlaten van zijn hond ook rommel van een ander in de prullenbak gooit.

Heel normaal
,,De meeste zwerfafvalvrijwilligers die ik gesproken heb vinden het heel normaal dat ze soms het afval van anderen opruimen en vinden niet dat ze daarvoor beloond hoeven te worden”, zegt opbouwwerker Hugo Schoute van Stichting Welzijn Lochem. ,,En toch willen we juist deze mensen in het zonnetje zetten met een gezellige avond in december met een hapje en een drankje en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Omdat de vrijwilligers vaak bescheiden zijn, vragen we ieders hulp om hen uit te kunnen uitnodigen.”

Aanmelden
Aanmelden van een held kan door naam, telefoonnummer en/of emailadres van de persoon, met uitleg over wat hij/zij zoal doet en waar. Dit kan tot 17 november via een mailtje naar h.schoute@welzijnlochem.nl. Wie zich in de omschrijving van de helden herkent, mag zich ook zelf aanmelden.

Zwerfafval aanpakken
Dit initiatief is onderdeel van ‘Help Lochem afvallen’: het afval- en grondstoffenbeleid van de gemeente Lochem. Het doel hiervan is afval nog beter te scheiden, restafval verder te verminderen en zwerfafval samen aan te pakken.

Meer informatie is te vinden op www.helplochemafvallen.nl.