Lidl opent in oktober aan de Julianaweg

0
De stenen zijn gestapeld. Nu de afwerking nog. Lidl aan de Julianaweg opent in oktober (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De nieuwe Lidl-supermarkt aan de Julianaweg in Lochem gaat behoren tot de grootste filialen van het land met een bruto-oppervlakte van 2300 vierkante meter. De aannemer heeft het pand inmiddels casco opgeleverd en Lidl is nu bezig met de afwerking en inrichting. De opening staat gepland in de maand oktober.

De winkel is voorzien van een inpandig laad- en losdock. Buiten worden 145 parkeerplaatsen gerealiseerd. Aan de oostkant van de winkel komen nog een 40 parkeerplaatsen. Dat laatste is wat is overgebleven van het onverharde parkeerterrein ‘De Cirkel’ dat tijdens de bouw plaats bood aan bouwketen en de opslag van materialen. De ondergrond is nog altijd in eigendom van de gemeente en wordt momenteel van drainage voorzien en daarna verhard.

Duurzaam

Bij de bouw is gedacht aan duurzaamheid. Het dak is voorzien van zonnepanelen, er wordt gebruik gemaakt van ledlampen en ook de koel- en vriesinstallaties zijn zo milieuvriendelijk mogelijk. Aardgas ontbreekt in het pand en buiten komen laadpalen voor elektrische auto’s. Verder is op het enorme parkeerterrein gezorgd voor een systeem dat hemelwater moet bufferen en afvoeren.

Verhuizing Goossens

Als het nieuwe Lidl-filiaal eenmaal in gebruik is genomen, gaat Goossens Tweewielers in december naar het vrijgekomen pand van Lidl aan de Prins Bernhardweg. Dan gaat de tijdelijke vestiging van Goossens aan de Julianaweg tegen de vlakte en worden ook daar parkeerplaatsen gerealiseerd.

Aan de Prins Bernhardweg krijgt Goossens een aantal exclusieve parkeerplaatsen. De rest van de parkeerplaatsen van de huidige Lidl worden dan openbaar.

Het tijdelijke pand van Goossens gaat na de verhuizing van de tweewielerspecialist tegen de vlakte om ruimte te maken voor meer parkeerruimte (foto: LochemsNieuws)