Leerlingen Daltonschool Nettelhorst planten wilgen

0
Leerlinge van de Daltenschool in Nettelhorst in de weer met een grondboor (foto: LochemsNieuws)

NETTELHORST/LOCHEM – Kinderen van de Daltonschool in Nettelhorst hebben vrijdagmorgen zo’n 30 knotwilgen geplant langs de Kappellendwarsweg. Deze dienen als vervanging van de exemplaren aan de andere kant van de weg.

Wethouder Henk van Zeijts kwam het startschot geven en uitleggen hoe belangrijk de bomen zijn als oriëntatiepunten voor vleermuizen die in dat gebied leven. Veel kans voor zijn verhaal kreeg hij overigens niet. De kinderen bleken al veel te weten over vleermuizen en de rol die bomen spelen in  het leven van die dieren.

lees verder onder de foto…

Wethouder Henk van Zeijts legt uit waarom bomen belangrijk zijn voor vleermuizen (foto: LochemsNieuws)

Oude wilgen weg

Langs de Kappellendwarsweg staat een rij met enorme gestripte boomstammen. Ook dat waren wilgen maar deze zijn nooit geknot en zo ver opgeschoten dat het wel populieren leken. Ze waren in slechte staat. De stammen blijven voorlopig staan als bakens voor de vleermuizen. Ze verdwijnen pas als de vrijdag geplante wilgen die rol kunnen overnemen.

Essen

Circulus-Berkel gaat dit jaar nog 5 á 6 van dit soort projecten uitvoeren langs gemeentelijke wegen. Daarbij leggen vooral essen het loodje. Deze boomsoort valt vaak ten prooi aan essentaksterfte. Door deze ziekte worden de bomen gevaarlijk als ze langs wegen staan. Takken kunnen spontaan afbreken.

Takken van wilgen werden geplant aan de Kappellendwarsweg (foto: LochemsNieuws)