GroenLinks: doneer twee keer € 190,- aan de voedselbank

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – Leden van GroenLinks Lochem, die de tegemoetkoming in de energiekosten van twee keer 190 euro niet echt nodig hebben, doneren dit bedrag aan een goed doel. Fractievoorzitter Henk van Zeijts heeft hiervoor de Voedselbank Zutphen uitgekozen. Deze organisatie heeft ook een uitgiftepunt in Lochem.

GroenLinks roept andere mensen die de bijdrage, die in november en december wordt uitgekeerd via de energieleverancier, niet nodig hebben om het voorbeeld te volgen. “Niet alleen de energieprijzen stijgen, maar ook de kosten van de dagelijkse boodschappen gaan omhoog. Mensen die het financieel lastig hebben komen vaak op meerdere vlakken in de problemen. Door het doen van een donatie kun je wat betekenen voor hen die het nodig hebben. Een klein gebaar, maar van grote waarde voor onze samenleving”, aldus Van Zeijts.

Fijn initiatief

De Voedselbank Zutphen heeft als enthousiast gereageerd. Penningmeester Ernst van der Vlist: “Wat een fijn initiatief. We zijn er blij mee! Vanwege de snelle toename van onze klanten kunnen wij dit geld goed gebruiken om aanvullingen te kopen voor onze voedselpakketten.”

Op de website van de Voedselbank Zutphen is een noodkreet te lezen: ‘De aanvoer van houdbare producten stagneert en onze voorraad slinkt. Wij willen onze klanten niet met lege handen naar huis laten gaan!’ Er wordt een oproep gedaan aan potentiële leveranciers om aan de voedselbank te denken. De aanvoer staat onder meer onder druk omdat veel supermarkten en andere bedrijven hun overtollige producten te gelde proberen te maken door deze, tegen gereduceerde prijs, in pakketten aan te bieden aan klanten.

Doneren

Doneren aan de voedselbank kan via de website:
www.voedselbankzutphen.nl/doneer/#.