Larense Kermis mag weer: 2 tot 5 september

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LAREN – De Larense Kermis mag weer. Van 2 tot en met 5 september is het zo ver. “Ein-de-lijk!’, laat de kermiscommissie opgelucht weten. De commissieleden Marcel Hekkelman, Eduard Wolf, Sander Vriezekolk en Anja Dijkerman zijn, namens de Larense Ondernemersvereniging Ondernemers Laren, verantwoordelijk voor de organisatie van de kermis. Voor het hiaat dat ontstond door de sluiting van Stegeman is een oplossing gevonden.

Na twee jaar van onzekerheid en vergeefse energie kan het feest weer losbarsten. Maar doordat Stegeman de deuren definitief sloot dreigde de beproefde opzet van een ‘kermis tussen de horeca’ verloren te gaan. Na gesprekken met verschillende partijen werden Harold en Frederike Reurslag van Witkamp bereid gevonden om de locatie aan de zuidkant van de Dorpsstraat over te nemen. “Wij zijn hier ontzettend blij mee. Door de komst van ‘De Tente’, die bij de kerk komt te staan, blijft de kermis een beetje bij het oude”, zo reageert de kermiscommissie.

Drie locaties

“Voor het traditionele kermisgevoel is het belangrijk dat er drie locaties zijn”, zegt Frederike Reurslag. ‘De Tente’, is een grote tent waarin de bezoekers vier dagen lang een mooi programma krijgen voorgeschoteld. “Wij vinden het belangrijk om een divers muziekprogramma te hebben voor jong én oud. Daar investeren we ook flink in. Met de komst van ‘De Tente’ zorgen we voor een muziekprogramma op maar liefst vier locaties. Van DJ’s tot feestbands: alles komt voorbij.”

Veel kermisexploitanten hebben het moeilijk gehad in coronatijd. “Het vinden van nieuwe attracties wordt ieder jaar lastiger. Maar er konden desondanks een mooi aantal attracties worden gecontracteerd.

Ondernemer van het jaar

Ook dit jaar is er weer het ‘Anjagersbal’ op vrijdagavond met de ‘Ondernemer van het jaar’ verkiezing. De genomineerden zijn : Anita Brouwer en Arjan Wesseldijk van ‘t Langenbaergh, Ronald van Haren van de VHL Groep en voor het derde keer rij Ingri Imenkamp van Ovii.

Het eerste (lange) weekend van september is het zo ver. De leden van de kermiscommissie hoopt dat de Dorpsstraat als vanouds vol staat met feestvierders. Meer informatie over het programma is te vinden op: www.larensekermis.nl