Provincie vervangt asfalt op deel N348 bij Gorssel

0
(kaart: OpenStreetMap. Bewerking: LochemsNieuws)

GORSSEL – De provincie gaat het asfalt op een deel van de Zutphenseweg/Deventerweg (N348) in Gorssel vervangen. Het betreft het deel vanaf de Kamperweg tot aan de kruising met het Nijenbeeksepad, inclusief de zuidelijke kruising met de Hoofdstraat. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen vrijdag 2 september 20.00 uur en de maandagochtend daarop om 6.00 uur.

Tijdens het werk is het wegvak vanaf de kruising met de Hoofdstraat tot aan de kruising met het Nijenbeeksepad afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via A1, N332 en de N346. Fietsers kunnen gebruik maken van het bestaande fietspad.

Slechte conditie

Het gaat om een wegvak van bijna 500 meter. De deklaag wordt eerder dan gepland vervangen vanwege de slechte conditie van het asfalt. Dit staat los van besluiten over de inrichting van de provinciale weg tussen Eefde en Gorssel en het naastgelegen fietspad. De provincie is hierover in overleg met de gemeenten Lochem, Zutphen en Deventer.

Het centrum van Gorssel blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar vanaf de noordelijke kruising van de Hoofdweg met de Deventerweg. De gemeentelijke begraafplaats is bereikbaar via de Gorsselse Enkweg, vanaf de Kolkweg/Eefdese Enkweg. Op www.bereikbaargelderland.nl staan de actuele afsluitingen en omleidingsroutes. Op het moment van publiceren van dit bericht is daar nog niets te vinden over deze afsluiting.

Bus over fietspad

Tijdens de werkzaamheden zijn de bushaltes bereikbaar. De bus rijdt over het fietspad. Verkeersregelaars begeleiden dit om de veiligheid van fietsers te garanderen.