Ook dit jaar streep door Larense Kermis

0

LAREN – De Larense Kermis gaat ook dit jaar niet door. Dat heeft het bestuur van Ondernemers Laren maandag (12/7) bekend gemaakt. ‘Met pijn in het hart’, zo klinkt het. De onzekerheid over wat begin september wel of niet mag hebben de doorslag gegeven.

Letterlijk laat de organisatie weten: ‘De belangrijkste factor om de Larense Kermis af te blazen vormt het feit dat het tot op het laatste moment onzeker blijft of, en in welke vorm, de kermis kan doorgaan. Bij dit alles speelt mee dat als het kabinet besluit om na half augustus meer toe te staan, niet verwacht mag worden dat alles in één keer van het slot gaat.’

Hoop

Het dalend aantal ziekenhuisopnamen, in combinatie met de versoepeling van de maatregelen en een sterke toename van het aantal mensen dat gevaccineerd is, gaf hoop dat de kermis dit jaar weer door zou kunnen gaan maar die hoop is door de laatste ontwikkelingen vervlogen.

We zijn er met z’n allen knap chagrijnig van!

‘De ontwikkelingen in de voorbije week, gevolgd door het besluit van het kabinet van 9 juli jl. om tot half augustus geen meerdaagse evenementen zoals de Larense Kermis toe te staan, heeft alsnog roet in het eten gegooid’, aldus de organisatie. ‘De tijd die rest vanaf half augustus (het moment waarop meer duidelijk wordt) tot aan de start van de kermis (begin september) is te kort om de kermis te kunnen organiseren.’

Bijzonder zuur

Het besluit om voor het tweede jaar op rij, de kermis af te blazen wordt als bijzonder zuur ervaren. ‘Op de eerste plaats voor de bezoekers van de kermis, die wel toe waren aan een feestje, maar natuurlijk ook voor de horeca en de kermisexploitanten. En natuurlijk voor onze kermiscommissie die de voorbije periode er echt alles aan gedaan heeft om de kermis, in enige vorm, doorgang te laten vinden’, zo laat het bestuur weten.

Unaniem werd besloten dat het beter is om het evenement opnieuw af te blazen. “Al zijn we daar met z’n allen knap chagrijnig van!”, aldus de mensen achter de Laornse Karmse.