Langdurige Intensive Care vertrekt uit ziekenhuis Zutphen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl
ZUTPHEN – De langdurige Intensive Care verdwijnt uit het Gelre Ziekenhuis in Zutphen. De wijziging is het gevolg van een onderzoek naar de intensieve zorg in de regio.

Het zorgniveau van de intensieve zorg gaat van ‘Intensive Care’ naar ‘High Care’. Dit betekent dat iedereen nog wel voor intensieve zorg terecht kan in Zutphen, maar voor langdurige IC-zorg naar Apeldoorn moet.

Regelgeving
De aanleiding voor de wijziging in de zorg zijn de strengere regels die gelden voor Intensive Care Units die per 1 januari gelden. De Gelre Ziekenhuizen zijn een onderzoek gestart om te kijken wat elke locatie moet bieden om de intensieve zorg in het hele verzorgingsgebied te waarborgen. Hierin spelen ook de hoge zorgkosten mee. 

Verzekeraars
Zorgverzekeraars hebben steeds strengere eisen, wat leidt tot hogere meer kosten. Daarom wordt er meer gespecialiseerd per ziekenhuis ,,De Achterhoek vergrijst en daarom gaan we in Zutphen steeds meer focussen op de chronische en planbare zorg. Zutphen is een streekziekenhuis en Apeldoorn steeds meer een ziekenhuis met hoogspecialistische zorg.” aldus locatiedirecteur Rob Mutsaers in de Stentor.