Fietsster (69) uit Eefde overlijdt na aanrijding in Zutphen

0
De plek van het ongeval in Zutphen waarbij een fietsster uit Eefde om het leven kwam (Foto: Jelle Seubring, LokaalGelderland.nl)

ZUTPHEN/EEFDE – Een 69-jarige vrouw uit Eefde is donderdagochtend (2/3) om het leven gekomen bij een verkeersongeluk op de Deventerweg in Zutphen. Ze werd aangereden door een vrachtwagen en overleed te plekke.

Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur. De chauffeur, een 31-jarige inwoner van Tilburg, heeft de fietsster vermoedelijk over het hoofd gezien. De man is verhoord door de politie.

Gevaarlijke kruising
Buurtbewoners vertelden de verslaggever van onze mediapartner LokaalGelderland.nl dat de betrokken kruising heel gevaarlijk is en dat er vaker ongelukken gebeuren. Omwonenden zijn boos op de gemeente. Er gebeurden al meerdere ongelukken, waarvan sommige met gewonden. Nu er zelfs een dode is te betreuren willen de bewoners actie.

Verdrietig
De gemeente Zutphen geeft aan het ongeval erg verdrietig te vinden: ,,We vinden het bijzonder verdrietig wat er is gebeurd en we betreuren dit ten zeerste.” Over eventuele stappen wil de woordvoerder nog niets zeggen: ,,De Verkeers Ongevallen Dienst heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. Hier kunnen we niet op vooruitlopen.”

Lees het hele artikel bij onze mediapartner LokaalGelderland.nl