Kunstreis Lochemse Kunstfactor naar Lalique Doesburg

0
Museum Lalique Doesburg

LOCHEM – De Lochemse Kunstfactor houdt op woensdag 24 oktober een kunstreis naar Lalique Museum in Doesburg. Dit museum  is geheel gewijd aan de da Vinci van de juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945). Opgeven voor deze reis kan nog tot en met vrijdag (19 oktober).

Het werk van Lalique heeft veel symboliek en ‘geheime’ details. De kunstenaar werkte namelijk met een loep en in het museum zijn touchscreens waarmee de bezoeker op de details van de objecten kan inzoomen.

Jan Toorop
Het museum schenkt daarnaast aandacht aan werken van tijdgenoten zoals Jan Toorop. En op dit moment is er ook de expositie ‘Edelstenen uit de Hemel’ van Marc Chagall te zien. Daarbij ligt het accent op de invloed van zijn Joodse afkomst op zijn werk. Te zien zijn originele litho’s, pochoirs, aquarellen, etsen, keramiek en de originele briefwissseling met zijn dochter Ida.

Er bestaat zowel een wetenschappelijke visie gebaseerd op archiefonderzoek als een beeld dat Chagall van zichzelf heeft geschapen. Deze combinatie van visies zal als uniek speerpunt binnen deze tentoonstelling gepresenteerd worden.

Informatie

Programma van de reis op 24 oktober:
 9.30 uur                 vertrek vanaf station Lochem
10.15 uur                koffie
11.30 uur                rondleiding, lezing
13.00 uur                lunch
14.30 uur                bezoek van museum op eigen gelegenheid
17.00 uur                terugreis
17.30 uur                aankomst station Lochem

De prijs voor deze reis is afhankelijk van of de deelnemer een Museumkaart heeft of niet. De prijs zonder museumkaart bedraagt 50 euro, inclusief entree, lunch, vervoer en parkeren en koffie/thee. Wie een Museumkaart bezit betaalt 40 euro.

Opgave uiterlijk vrijdag 19 oktober:
Dit kan via een e-mail naar jacqueline.delarie@gmail.com.
In de mail moet de naam worden vermeld. Ook moet worden aangegeven of men wel of geen Museumkaart bezit.

 

Lalique museum in Doesburg | +31 (0)313 471410 |

Het Lalique Museum is geheel gewijd aan de da Vinci van de juwelen- en glaskunst René Lalique (1860-1945). Zijn werk is vervuld van symboliek en “geheime” details. Lalique werkte namelijk met een loep en in het museum zijn touchscreens waar de bezoeker de details van de objecten die tentoongesteld zijn kan inzoomen.