Met Lochemse Kunstfactor naar MORE Gorssel

0
Museum More in Gorssel (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM/GORSSEL – De Lochemse Kunstfactor biedt regelmatig de gelegenheid om kunstreizen te maken. Op woensdag 28 november gaat daarbij niet veel reistijd verloren, want de eindbestemming is dan Museum MORE in Gorssel. Opgeven kan tot en met 26 november.

Het museum in Gorssel is in korte tijd bekend geworden als het grootste museum voor modern realisme in Nederland. Er worden topwerken getoond van onder meer Jan Mankes, Pyke Koch en Charley Toorop. En hoewel Kasteel Ruurlo inmiddels geheel is gewijd aan grootmeester Carel Willink, zijn ook in Gorssel nog een aantal belangrijke werken van hem te zien.

Tijdelijke tentoonstellingen
In Museum MORE zijn momenteel drie tijdelijke tentoonstellingen te zien, naast de vaste collectie. Daarbij draait het om de kunstenaars Kees Timmer, Johan Polet en Paul de Lussanet.

Dwars Kijken
Daarnaast is er de semi-permanente tentoonstelling ‘Dwars Kijiken’. Aan de hand van werk uit de eigen collectie worden dwarsverbanden gelegd tussen de vele getoonde werken. ‘Dwars’ verwijst ook naar kijk van kunstenaars op de wereld om hen heen. Die blik leidt ertoe dat alledaagse zaken getransformeerd worden tot iets bijzonders.

Programma 28 november
9.30 uur                 vertrek vanaf station Lochem
10.00 uur                koffie
10.30 uur                rondleiding met gids
12.15 uur                lunch 
13.30 uur                bezoek van museum op eigen gelegenheid
16.00 uur                terugreis
16.30 uur                aankomst station Lochem

Informatie

De Lochemse Kunstfactor houdt de prijs voor de kunstreizen zoveel mogelijk beperkt. Wel is de prijs afhankelijk van het feit of de deelnemer al dan niet in het bezit is van de Museumkaart. De prijs zonder museumjaarkaart is € 42,- , inclusief de entree voor het museum. Mé de Museumkaart bedraagt de prijs € 27,- . De prijs is inclusief lunch, vervoer, parkeren en koffie/thee.

Opgeven
Snel opgeven wordt aangeraden, maar dit kan tot uterlijk maandag 26 november. Opgeven kan via een e-mail aan jacqueline.delarie@gmail.com. Vermeld bij aanmelding naam, e-mailadres, telefoonnummer en het al dan niet bezitten van de Museumkaart.