Kunstreis naar Het Depot in Wageningen

0
Het Depot, Wageningen (foto: PR)

LOCHEM – De Lochemse Kunstfactor houdt op vrijdag 11 januari een kunstreis naar Beeldengalerij Het Depot in Wageningen. Dit is een museaal podium voor hedendaagse beeldhouwkunst en stelt daarbij de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal. De collectie beelden bestaat uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam.

Het Depot is gevestigd op drie locaties, die onderling met elkaar verbonden zijn door Arboretum De Dreijen. In Villa Hinkeloord is een permanente tentoonstelling te zien van het werk van Eja Siepman van den Berg. In de benedenzaal van de villa worden wisselende tentoonstellingen gehouden. De hoofdvestiging biedt tentoonstellingen van hedendaagse beeldhouwers en een tentoonstelling over beide arboreta (bomentuinen).

Bomen zijn als mensen
De deelnemers aan de kunstreis bezoeken onder meer de tijdelijke tentoonstelling ‘Bomen zijn als mensen’. De tentoonstelling is samengesteld uit werken uit de collectie van Het Depot, inclusief nieuw werk van Andreas Hetfeld en Floris Brasser. De grote lijn van de tentoonstelling is dat in de meeste houten beelden de boom nog te herkennen is: nerven, noesten en stronken zijn onderdeel van die beelden.

Immanuel Klein
In Villa Hinkeloord is een solotentoonstelling van Immanuel Klein te zien. Klein werd opgeleid als cellist, componist en beeldend kunstenaar. Zijn werk is veelzijdig. Zo fotografeert hij onder andere zeewier en waterstructuren en maakt hij veelkleurig werk met gerenderde beelden.

Horen en zien
Al jaren terug kocht Het Depot een aantal werken van Immanuel Klein. In die werken is het verband tussen horen en zien evident. ‘Inner ear’ en ‘Stirrup’ zijn titels van werken die delen van het binnen- en middenoor in verschillende materialen verbeelden. De sculptuur ‘Remembering Tara’ bevat de in marmer gezandstraalde vingerafdrukken van handen die de eerste maten van ‘Clair de lune’ van Claude Debussy spelen.

Programma
9.00 uur vertrek vanaf station Lochem
10.15 uur koffie
11.00 uur entree museum
11.30 uur rondleiding met gids
13.00 uur lunch
14.00 uur bezoek van museum op eigen gelegenheid
16.30 uur terugreis
17.30 uur aankomst station Lochem

Infomatie & opgave

De prijs voor deze reis bedraagt 30 euro per persoon. Dit is inclusief lunch, vervoer, parkeren en koffie/thee. Mensen voor wie deze prijs een probleem is kunnen contact opnemen met de organisatie.

Opgeven kan tot uiterlijk woensdag 9 januari. Dit kan via een e-mail aan jacqueline.delarie@gmail.com
Geef in ieder geval naam, e-mailadres en een telefoonnummer op.