Kunstreis naar Redon-expositie in Kröller-Müller

0
Voorbeeld uit het werk van Odilon Redon (bron: krollermuller.nl)

LOCHEM – De Lochemse Kunstfactor houdt op woensdag 5 september weer een kunstreis. Deze voert dit keer naar Museum Kröller-Müller op de Hoge Veluwe. Daar is, naast de vaste collectie, een te tentoonstelling te zien van de Franse kunstenaar Odilon Redon (1880–1916).

De reis is bedoeld voor mensen die samen met andere liefhebbers van kunst willen genieten. Het Kröller-Müller heeft – na het Van Goghmuseum in Amsterdam – de grootste Van Gogh-verzameling, waaronder veel werk uit de begintijd van de schilder.

Daarnaast zijn er werken te zien van onder meer Claude Monet, Georges Seurat Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Buiten het museum bevindt zich een van Europa’s grootste beeldentuinen met dik 160 sculpturen.

Odilon Redon

Odilon Redon was een veelzijdig kunstenaar. Hij was patellist, tekenaar, schilder en lithograaf. De zomertentoonstelling (2 juni tot en met 9 september) in het Kröller-Müller werpt nieuw licht op het werk van de Fransman. De tentoonstelling zoomt in op de belangrijke rol die literatuur en muziek speelden in Redons leven en werk. De titel van de expositie is dan ook La littérature et la musique.

Er zijn 167 werken te zien uit een particuliere verzameling, de eigen Redoncollectie van het museum en een aantal belangrijke werken uit andere collecties.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:
9.00 uur                 vertrek vanaf station Lochem
10.30 uur                rondleiding in vaste collectie
12.30 uur                eenvoudige lunch
13.30 uur                bezoek Odilon Redon tentoonstelling
14.30 uur                bezoek beeldentuin
17.00 uur                terugreis
18.00 uur                aankomst station Lochem

Info en opgave

De prijs voor deelname is afhankelijk van het bezit van de Museumkaart. Zonder kaart bedragen de kosten 50 euro. Wie de kaart wel bezit betaalt 40 euro. De prijs is inclusief vervoer, lunch, koffie/thee en parkeergeld.

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 31 augustus opgeven voor deelname. Dat kan door een mail te sturen naar jacqueline.delarie@gmail.com. Naast de naam die de deelnemer door te geven of hij/zij al dan niet in het bezit is van een Museumkaart.