Sportclub Lochem wint (5-0); Witkampers remise

0
Foto ter illustratie (bron: rgbstock.com)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondag (14/10) een dreun uitgedeeld aan KCVO uit Vaassen. In eigen huis bewezen de Lochemers hun doelsaldo een grote dienst door er 5 in het vijandelijke doel te deponeren. Tegendoelpunten bleven uit. Witkampers morste een punt in de thuiswedstrijd tegen Colmschate. Het werd 1-1.

In de eerste helft gaf KCVO aanvankelijk nog aardig partij maar nadat de 1-0 van jet hoofd van Rico Lammerdink kwam zakte de moed in de Vaassense schoenen. Op slag van rust werd het dan ook geheel volgens de verhoudingen in het veld ook nog 2-0 door een lob van Boyd Straver.

Na de thee combineerde Lochem goed en was de ploeg voortdurend gevaarlijk. Dat leidde nog tot 3 doelpunten van Ruben Boonk, Pelle Schooltink en Thijmen Doeve. En het hadden voor het zelfde geld ook nog meer kunnen zijn. Voor de jarige trainer Henry Golstein was het hoe dan ook een ‘cadeautje’.

Witkampers
Witkampers wist zondag Colmschate in eigen huis niet te verslaan. Details van het duel ontbreken nog.

Stand
De gevolgen voor de ranglijst in de 3e klasse B zijn duidelijk. Lochem staat na 4 duels op de 4e plaats met 7 punten. Die zijn verkregen via 1 verliespartij, 1 gelijkspel en 2 keer winst. Door het nu goede doelsaldo van 12 voor en 6 tegen kunnen de Lochemers hogerop komen als ze punten blijven pakken.

Het vergaarde puntje brengt ook Witkampers op 7 punten en op de 6e plaats op de ranglijst. Het doelsaldo van de Larenaren is met 9-6 wat minder dan van Sportclub Lochem en het als 5e geklasseerde Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Ook Witkampers kan na 4 spelronden terugkijken naar 2 winstpartijen, een gelijkspel en één verloren pot.

Programma
Zowel Lochem als Witkampers wacht volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. Lochem neemt het dan op tegen SV Helios Deventer (8e). Witkampers krijgt VV Activia (7e) uit Twello op bezoek.