Jongere garde aan zet bij Scouting IJsselgroep Gorssel

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

GORSSEL – Bij Scouting IJsselgroep in Gorssel heeft zich een omvangrijke bestuurswissel voltrokken. Geert Hiethaar, Tonny Wunderink, Henk & Jannie Hietbrink, Eppie Brummelman en Diana Kroeze – samen goed voor bijna 130 bestuursjaren – hebben besloten een stapje terug te doen en het stokje over te dragen aan de jongere garde.

Scouting IJsselgroep staat voor Vriendschap, Outdoor en Traditie en organiseert veel outdoor-activiteiten. Want scouts zijn nu eenmaal het liefst samen buiten actief. Door toenemende inzet van vrijwilligers groeit en floreert de vereniging de laatste jaren. Om deze groei goed op te vangen moet het in de afgelopen jaren ingezette beleid worden doorontwikkeld en in de praktijk worden uitgevoerd.

Waarmaken

De jongere garde die nu aantreedt moet dit waarmaken. Mooie ontwikkelingen die moeten worden opgevolgd zijn onder meer; dat de groep beter zichtbaar is geworden in het dorp, bijvoorbeeld door de  organisatie van Huttendorp Gorssel en het gezamenlijk met de BSO van Graaf Jantje gebruik maken van het Hordehol van de welpen. Ook zijn er grote plannen om het andere clubgebouw van de vereniging, het Troephuis, ingrijpend te verbouwen.

Veel dank

Scouting IJsselgroep zegt de oud-bestuursleden veel dank te zijn verschuldigd. ,,Wij gaan ons best doen om met evenveel enthousiasme, bevlogenheid en inzet de vereniging voort te zetten. Graag maken wij daarbij waar mogelijk nog steeds gebruik van jullie inzet  en enorme betrokkenheid voor Scouting IJsselgroep Gorssel”, zo is te lezen in een persbericht.