Camping Heksenlaak bomvol met Normaal-fans

0
Camping de Heksenlaak

LOCHEM/BARCHEM – Camping de Heksenlaak is volgende week bomvol. Het is altijd al druk rond Hemelvaart maar nu komen daar nog vele Normaal-fans bij die het concert ‘Olderwets Høken’, aan de andere kant van de Lochemse Berg willen bezoeken.

Annemiek van Dijk van de Heksenlaak zegt dat er extra ruimte is geschapen voor de vele Normaalgangers. In de horeca van de camping kunnen de concertgangers woensdagavond al terecht. En op Hemelvaartsdag wordt na afloop van het concert een afterparty gehouden. Het festivalterrein moet na het optreden van Normaal al vrij snel worden ontruimd, dus de gasten zijn naar verwachting redelijk op tijd terug op de camping.

Pendelbussen

Tussen de camping en het tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg/Lochemseweg rijden op Hemelvaartsdag tussen 14.00 uur en middernacht pendelbussen. Dit om te voorkomen dat mensen – ook bij nacht en ontij – over de Lochemse Berg gaan zwerven. De bussen zijn geregeld door concertorganisator Mojo.

Annemiek van Dijk verwacht allerlei kampeermiddelen, variërend van tentjes tot een verbouwde touringcar. Wat betreft de extra voorbereiding zegt ze: ,,We zorgen voor voldoende eten en drinken en een geode sfeer.”

Enige in de regio

De Heksenlaak is zo’n beetje de enige plek in de regio waar Normaal-fans terecht kunnen voor een overnachting. Bij andere campings is vaak geen ruimte tijdens het toch al drukke periode. En, hoewel ze het niet hardop zeggen, wil niet iedere ondernemer ze hebben. Het idee van rauw, dronken volk leeft nog altijd. Zeker in Lochem en omgeving zou inmiddels toch wel duidelijk mogen zijn dat een tevreden Normaal-fan geen onruststoker is.