Oud-bestuursleden Scouting IJsselgroep gedecoreerd

0
Vlnr: Jannie de Vos - Hietbrink, Henk Hietbrink, Henny Korterink, Eppie Brummelman, Diana Kroeze - Bekkernens en Tonny Wunderink. Geert Hiethaar ontbreekt op de foto (foto: Scouting IJsselgroepo)

GORSSEL – Bij de afsluiting van het seizoen 2018/2019 van Scouting IJsselgroep Gorssel zijn afgelopen zaterdag zeven oud-bestuursleden door Scouting Nederland gedecoreerd voor hun jarenlange en niet aflatende inzet.

Na eerder terug te zijn getreden als bestuurslid werd het zevental speciaal in het zonnetje gezet. Jaap Boot – voorzitter van Scouting Nederland – was ervoor naar Gorssel afgereisd om de blijken van waardering persoonlijk uit te reiken.

Onderscheidingen

In het bijzijn van (oud-)leden en ouders werden 4 Gouden Edelherten uitgereikt aan Geert Hiethaar, Henk Hietbrink, Jannie de Vos-Hietbrink en Tonny Wunderink, Verder gingen 3 Gouden Vossen  naar Diana Kroeze-Bekkernens, Eppie Brummelman en Henny Korterink.

Lang actief

Bij de uitreiking stonden Jaap Boot en ere-voorzitter Gerrit Groot-Wassink van Scouting IJsselgroep uitgebreid stil bij de uniciteit van de prestaties van de gedecoreerden. In Nederland vervult een vrijwillig bestuurslid een functie gemiddeld vier jaar. De minimale termijn van deze groep was 10 jaar en de maximale termijn zelfs 30 jaar.

Jubileumseizoen

Komend seizoen houdt Scouting IJsselgroep, ter ere van haar 75-jarig bestaan, diverse jubileumactiviteiten. Daaronder een aantal spectaculaire, waarover later meer.