Nieuw bestuur PvdA Lochem onder leiding van Joska Groen

0
Joska Groen (links) nam de voorzittershamer over van Martine Willems (foto: PvdA Lochem)

LOCHEM – Het bestuur van de PvdA-Lochem is vernieuwd. De voorzittershamer ging van de Martine Willems naar Joska Groen. Verder zijn 5 nieuwe bestuursleden aangetreden, waaronder een aantal oude bekenden uit de Lochemse politiek.

Martine Willems is inmiddels verkozen tot raadslid en moest daarom worden vervangen als voorzitter. Joska Groen is al een aantal jaren actief voor de fractie van de PvdA in Lochem. Ze studeerde bestuurskunde/overheidsmanagement en is werkzaam bij de gemeente Winterswijk. Ze is de dochter van voormalig PvdA-raadslid en -wethouder Wilma Heesen, die zelf ook tot het bestuur is toegetreden.

Martine Willems vormt sinds afgelopen voorjaar samen met Jos Israel en Ruben Otemann de raadsfractie van de partij. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen wist de PvdA – tegen de landelijke trend in – op een gelijk aantal zetels te blijven.

De algemene bestuursleden zijn, naast Wilma Heesen, oud-raadslid en -fractievoorzitter Marian Beuke, Benjamin Beerthuis en Zaim Dagdelen. Ook die laatstgenoemde is oud-raadslid. Jop Gijzel is verkozen tot secretaris. Hans Derriks was en blijft penningsmeester.