Inwoners Exel kopen Exelse Molen

0
De Exelse Molen

EXEL – Om te voorkomen dat hun dorpskroeg en dorpshuisvoorziening in verkeerde handen valt en daardoor mogelijk in gevaar komt, heeft een groep Exelnaren de koop van De Exelse Molen voorgefinancierd. Het is de bedoeling dat veel meer mensen gaan meedoen via crowd-funding. Er worden certificaten uitgegeven die recht geven op een bescheiden dividend en zeggenschap.

De Mölle BV
De bewoners van Exel en omgeving zijn vandaag (2/9) via een brief (zie link onderaan dit bericht) ingelicht over de actie. Inmiddels is De Mölle BV opgericht. Deze wordt eigenaar van de grond en de gebouwen. Er wordt gezocht naar een uitbater voor het horeca-gedeelte. In een ondernemingsplan staat dat het eerste jaar een overgangsjaar is. Daarin moeten de plannen voor de verdere toekomst worden uitgewerkt en in gang gezet.

Brochure
In de statuten is opgenomen dat niemand een meerderheidsbelang kan nemen in de BV waardoor de voorziening voor langere tijd is veiliggesteld. Voor de verkoop van certificaten – dat door de initiatiefnemers wordt gezien als een vorm van crowd-funding – wordt een brochure gemaakt zodat belangstellenden zich kunnen inlezen.

Uitbater
Een uitbater is op korte termijn nodig. Dat moet iemand zijn met horeca-ervaring en die zich betrokken voelt bij de Exelse gemeenschap.

Klik op de link om de brief van de initiatiefnemers te lezen (pdf):
Exelse gemeenschap koopt de Exelse Molen