Orange Maplewood zoekt donateurs voor tweede album

0
Orange Maplewood (foto: PR)
LOCHEM – De Amsterdams/Lochemse grungerockband Orange Maplewood hoopt via crowd-funding 5000 euro op te halen bij fans en vrienden. Daarmee moet het deze zomer in Frankrijk opgenomen tweede album van de band naar de markt worden gebracht.
Sielcken
Orange Maplewood, met onder meer de (oud-)Lochemers Jordy Sanger en Duncan Daalmeijer, dook voor de opnames in de afgelegen studio van producer J.J.J. Sielcken in het Franse dorpje Dancé. Daar konden ze twee weken lang opnemen zonder enige afleiding. Duncan Daalmeijer: ,,Ik heb de eerste pre-mixen al gehoord en ben oprecht verbaasd over wat we daar hebben neergezet.”
Crowd-funding
Het geld voor de opnames zelf had de band vooraf zelf al bij elkaar gespaard. Nu is er nog een flink bedrag nodig voor de eindmix, het masteren en de persingen op cd en vinyl. Ook voor een promo en een videoclip is geld nodig. Orange Maplewood probeert dit bij elkaar te krijgen via de crouw-fundingsite voor kunst en cultuur voordekunst.nl.
Donaties
Het streven is om minimaal 5000 euro op te halen binnen 40 dagen. Wie de band wil steunen kan kiezen voor een bedrag vanaf 10 euro. Wie 15 euro of meer doneert kan rekenen op de cd én de download zodra deze beschikbaar zijn. Wie hogere bedragen in gedachten heeft kan rekening op de cd- en vinyl-versie van het nieuwe album en een persoonlijk gedicht van Jordy Sanger.
Filantropen
Echte filantropen krijgen nog meer. Zo is het mogelijk om een speciaalbier-sessie met manager Joris te scoren voor 75 euro of meer. En wie meer den 100 euro bijdraagt ziet zijn of haar naam terug in het cd-boekje. En de echte ‘suikeroom’ (1000 euro of meer) kan rekenen op een privé-concert mét barbecue.
Alle tussenliggende mogelijkheden en verdere details zijn te vinden op de website van voordekunst.nl.