Innamepunt klein chemisch afval Lochem geopend

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – Het Recycleplein van Circulus-Berkel in Lochem is uitgebreid met een innamepunt voor klein chemisch afval. Deze voorziening vervangt de chemokar, die op 3 juli voor het laatst rijdt.

Tegelijk met de opening van het innamepunt voor klein chemisch afval zijn de openingstijden van het Recycleplein aan de Aalsvoort 117 verruimd. Bezoekers kunnen er nu ook op zaterdagmiddag en donderdagavond terecht. Na de zomer bekijkt de gemeente of inwoners hier veel gebruik van maken en of de ruimere tijden blijven.

Van motorolie tot lampen

Bij het inleverpunt kan huishoudelijk chemisch afval worden ingeleverd. Dit zijn spullen en stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Denk hierbij aan batterijen en accu’s, motorolie, bestrijdingsmiddelen, gootsteenontstopper, producten met kwik, injectienaalden, lampenolie, medicijnen, spaarlampen, ledlampen en tl-lampen, verf, lak en beits en verfproducten als terpentine en afbijtmiddel. Het inleveren is gratis op vertoon van de milieupas.

Chemokar stopt

Klein chemisch afval werd jarenlang door de chemokar opgehaald. Regelmatig stond het mobiele inleverpunt telkens gedurende een uur op verschillende plaatsen in diverse kernen in de gemeente Lochem. Met het inleverpunt op het Recycleplein komt hier een eind aan. Op zaterdag 3 juli rijdt de chemokar voor het laatst.

Altijd scheiden

Het dringende advies is om klein chemisch afval altijd gescheiden in te leveren. En om het liefst regelmatig weg te brengen zodat er geen grote hoeveelheden ontstaan. De verpakking dienen goed afgesloten te zijn. Dit is bij voorkeur de originele verpakking en als dit niet lukt kan op de verpakking worden geschreven wat de inhoud is.

Nog beter is het om te voorkomen dat klein chemisch afval ontstaat, door te kiezen voor meer milieuvriendelijke producten. Vaak zijn er goede alternatieven te koop.

Openingstijden Recycleplein Lochem, Aalsvoort 117:

maandag: 8.00 tot 17.00 uur
dinsdag: 8.00 tot 17.00 uur
woensdag: 8.00 tot 17.00 uur
donderdag: 8.00 tot 20.00 uur
vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur
zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur

Toegang op vertoon van milieupas.

Kijk ook op:
www.circulus-berkel.nl/lochem/wat-hoort-waar/