Niels en Thijn zamelden 185 kerstbomen in

0
Thijn Trekop (links) en Niels Maat waren er druk mee. Het tweetal zamelde maar liefst 185 kerstbomen in (foto: Circulus-Berkel)

LOCHEM – De medewerkers van Circulus-Berkel die vorige week woensdag de inzameling van kerstbomen in goede leidden keken hun ogen uit. De jonge Niels Maat en Thijn Trekop uit Lochem leverden maar liefst 185 bomen in. Ze trokken dagenlang door hun buurt om bomen van bewoners op te halen en met hun trapskelter af te voeren.  Hun actie trok de aandacht van Omroep Gelderland, die er een reportage van maakte.

De opbrengst van de actie was 2.250 afgedankte kerstbomen. Groot, klein, met en zonder naalden en af en toe met kluit. Er waren negen inzamelpunten in de gemeente en ondanks de regen van die dag was de animo groot. Veel kinderen zagen het inzamelen als een leuke vakantiebezigheid in een tijd dat weinig ander vertier mogelijk is. Omdat elke boom 50 cent opleverde kon ook worden gewerkt aan het opleuken van het zakgeld.

Meer ingezameld

Afgelopen jaar werden opnieuw meer kerstbomen verkocht dan gemiddeld. Samen met het inzamel-enthousiasme zorgde het voor een record-inzamelcijfer in de gemeente. Het waren er zo’n 250 meer dan een jaar eerder.

Gemist?

Wie de inzameling heeft gemist en toch van de kerstboom af wil, kan deze nog zelf wegbrengen naar de Recyclepleinen in Lochem of Zutphen. Iedere inwoner kan jaarlijks 500 kilo groen- en snoeiafval kosteloos inleveren. Dat kan op vertoon van de milieupas. De bomen worden versnipperd en duurzaam verwerkt. Mensen die een boom met kluit hebben wordt geadviseerd om deze in de tuin te planten.

De adressen en openingstijden van de Recyclepleinen staan op: www.circulus.nl/lochem.