Informatieavond over toekomst van De Bloemenkamp in Gorssel

0
De Bloemenkamp van boven. (bron: website vastgoedzorgsector.nl

GORSSEL – Wooncomplex De Bloemenkamp in Gorssel wordt, als het aan de eigenaar ligt, gesloopt om plaats te maken voor een nieuw appartementengebouw voor ouderen. Eigenaar Vastgoed zorgsector (Vgz) en Sustay houden op woensdag 24 januari een informatiebijeenkomst in ‘t Trefpunt aan de Molenweg. De bedoeling is dat de initiatiefnemers zich voorstellen en de aanwezigen informeren over de plannen en het proces. Omwonenden en toekomstige bewoners worden bij de herontwikkeling betrokken.

Sustray is een ontwikkelaar van woningen die in het middenhuur-segment vallen. Vgz vindt de het bestaande appartementencomplex is verouderd en niet meer voordoet aan de huidige eisen en wensen. Een lokale actie om het bestaande gebouw te behouden en intern te verbouwen leverde veel handtekeningen op. Er werd vorig jaar zelfs een tentoonstelling gewijd aan De Bloemenkamp.  Een poging om het op de gemeentelijke monumentenlijst te krijgen mislukte.

De Bloemenkamp wordt momenteel bewoond door ontheemden uit Oekraïne. Dit blijft zo te eind 2024. Het gebruik als opvanglocatie werd onlangs met een jaar verlengd. De oorspronkelijke bewoners zijn deels naar elders vertrokken. Een deel woont nu in het wooncomplex De Borkel, aan de overzijde van de Hoofdstraat.

Tijdens de informatiebijeenkomst is, na een presentatie, gelegenheid om vragen te stellen. Er zijn twee sessies op 24 januari, van 15.30 tot 17.00 uur en van 19.00 en 20.30 uur. Belangstellenden worden verzocht hun komst vooraf te melden via mailadres: info@sustay.nl.

Kijk voor meer informatie op de projectwebsite van Vgz.