ForFarmers-dochter Pavo neemt Brits bedrijf over

0
De fabrieken van ForFarmers en Reudink Biologische Voerders aan het Twentekanaal in Lochem (Archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Pavo, de organisatie waarmee ForFarmers wereldwijd actief is in de paardensector, breidt haar marktpositie uit door de overname van Thunderbrook Equestrian Limited, een bedrijf dat voornamelijk actief is in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. ForFarmers UK Holdings Ltd neemt 100% van de aandelen van Thunderbrook over. Pavo heeft vestigingen in Nederland en België en zet producten af in ruim 30 landen.

Thunderbrook levert zowel conventionele en biologische voerproducten, supplementen en kruiden voor paarden en pony’s. Het bedrijf, met in 2023 een omzet van 3 miljoen Britse pond, heeft een breed distributienetwerk in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De klanten zijn voornamelijk gespecialiseerde groot- en detailhandelaren in het Verenigde Koninkrijk en Ierland.De producten worden ook online verkocht. Volgens Pavo en ForFarmers is sprake van groeikansen.

Productie

Zowel Pavo als Thunderbrook ontwikkelen zelf productconcepten maar besteden de productie van de voeders uit aan ForFarmers en andere bedrijven. Met de overname krijgt Pavo toegang tot het uitgebreide distributienetwerk van Thunderbrook.