Ondanks geruchten: ‘Bouw oude Rabopand start maandag’

0
Zo ziet het oude Rabopand aan de Markt er momenteel uit (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/OLDENZAAL – De voormalige Rabobank aan de Markt is afgelopen zomer al helemaal gestript. Daarna trad een periode van stilte in.  Die stilte leidt tot een almaar aanzwellende geruchtenstroom. ,,Waanzinnig dom gelul”, zegt Erik Nijkamp van projectontwikkelaar NyStaete Group uit Oldenzaal. ,,Maandag beginnen we met bouwen.”

De geruchten die op Facebook de ronde doen zijn deels nogal heftig en potentieel beschadigend voor een project waarvan de verkoop nog loopt. Temeer omdat uit reacties blijkt dat sommige mensen een en ander zonder meer voor waarheid lijken aan te nemen. De geruchten variëren van een failliete aannemer tot mensen die een aanbetalingen zouden hebben gedaan op een appartement en die hun geld nu kwijt zouden zijn.

Vergunningen
Zoals LochemsNieuws ruim een maand geleden al meldde was het wachten op een bouwvergunning. Die is eind vorige week afgegeven. Ook de omgevingsvergunning is rond. ,,In verband met de herfstvakantie hebben we nog even gewacht, maar volgende week start de bouw toch echt”, aldus Nijkamp, die duidelijk baalt van de geruchten die de ronde doen.

Geen problemen
Ook bij de gemeente Lochem zijn de geruchten niet goed gevallen. ,,Bij ons zijn geen problemen met het project bekend en we hebben een uitstekende relatie met de projectontwikkelaar”, aldus een woordvoerster. Ook de gemeente weet niet beter dan dat de bouwactiviteiten maandag van start gaan.

Start
Die werkzaamheden aan de ‘Nye Markt’ beginnen maandag aan de rechterzijde van het pand. Van dat deel is ook de kap verwijderd tijdens de sloop. Aan die zijde van het nieuwe gebouw vestigt zich uiteindelijk de Rabobank. Ook Van Boxtel Hoorwinkel keert terug naar de oude stek. Dit bedrijf heeft nu een tijdelijk onderkomen aan de Nieuwstad.

Verdeeld over twee verdiepingen komen in totaal 16 appartementen die in omvang variëren van 70 tot 190 m2. Elke appartement heeft een unieke indeling. Het ontwerp is van L&O Architecten uit Haaksbergen.